onsdag 22. september 2010

Yamaha DTX-900K

Nå er endelig Yamahas flaggskip innen elektroniske trommer på vei til oss. På den legendariske NAMM-messen i USA i år lanserte Yamaha sin helt nye padteknologi, en teknologi helt ulik noen konkurrenters. I stedet for å kaste seg på meshskinnbølgen som har vokst de siste årene har Yamaha valgt å lage slagflatene på sine nye pader av et helt annet materiale. Etter mye eksperimentering og tett samarbeid med diverse trommeslagere kom man frem til at silikon var materialet det skulle satses på. Ved å endre silikonens porøsitet fant man frem til en naturtro respons, samtidig som det åpnet for å lage forskjellig respons i skarp- og tampader.

Padene har videre fått en slags "flytende" konstruksjon, som innebærer at slagflaten er fjæret opp i rammen på paden - dette gir en mykere respons samtidig som det reduserer sannsynligheten for crosstalk. I tillegg lager DTX-padene ekstremt lite lyd og er derfor godt egnet til hjemmeøving. 

Yamaha har lagt mye ressurser i å lage et kraftig og lettfattelig brukergrensesnitt som brukes både i keyboard og trommesett. Dette inkluderer et hav av justeringsmuligheter for både trommelyder og triggerrespons. Et ganske unikt trekk ved dette settet er samplingmuligheter med forskjellige effekter, som gir deg gode muligheter til å utvide den allerede store lyddatabasen bestående av 1.115 forskjellige lyder. 

Settets modul har et hav av forskjellige inn- og utganger, eksempelvis SPDIF, seks forskjellige lydutganger for enkel livebruk (samt egen mikser på forsiden). Med i pakken er også lydprogrammet Cubase 5 AI og i kombinasjon med både MIDI- og USB-tilkobling er dette settet en fryd å jobbe med i studio.

De nye flaggskipene kommer begge med solide rack - storebror DTX-950 kommer med det eminente hexracket, mens DTX-900 kommer med det lettere og mer kompakte RS-130-racket. Settet kommer med tre cymbaler som alle har tre soner og dempemuligheter. Stativ til både hihat og skarptromme følger med, så dette er en komplett pakke.

For mer informasjon, se her, eller kontakt oss i trommeavdelingen. 
Vi legger ut en kommentar når settet er på lager. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar