torsdag 7. oktober 2010

Gretsch Purewood Renown Beech


En av 2010 mest spennende nyheter fra Gretsch er Renown Beech. Gretsch ser ut til å stadig komme opp med sett i såkalt "Purewood" hvor de lager limited edition trommesett utenfor de vanlige treslagene. Vi husker Renown Oak som tittet innom markedet i fjor, og i år har de laget et purewood sett i Beech, eller Bøk på norsk.

Konfigurasjonen er:
10x08 hengetam
12x09 hengetam
14x14 gulvtam
16x16 gulvtam
22x18 basstromme
14x6,5 skarptromme

Det medfølger tamholdere, og har en nydelig glossy, rød finish som lar treverkets karakter skinne igjennom.

Alle trommene er syv-lags og 100 prosent bøk. Slagskinnene er klare Evans G2 slagskinn på tammene, Coated Evans G1 på skarptrommen, og klart Evans EMAD på basstrommen. Bærekanten på samtlige trommer over og under, er klassisk Gretsch, 30 graders vinkel. Trommene leveres med Die-Cast rimmer på tammer og skarp, og har Gretsch nye Low Profile GTS tamoppheng.

Bøk er et hardere treslag enn f.eks lønn, så lyden har en noe mer distinkt karakteristikk i retning av eik. Mange vil dog si at det låter som en mellomting mellom lønn og bjørk. Tammene gir tone med varm tone, uten å synge ukontrolerbart. Med god stemming, trenger man i de fleste sammenhenger ikke å dempe tammene ytterligere.

Bjørk beviser seg gang på gang å gi den feteste basstrommelyden, fordi det gir en mørkere karakter enn lønn.  Basstrommen i bøk er dyp og konsis, samtidig som den gir en varm tone. Skarptrommen er i en perfekt miks av treverk og størrelse for å gi fet og kontrollert trøkk. Dybden på 6,5 tommer gir rikelig med bunn, mens diecast rimmene er med på å forme en krisp og rik karakter.

Settet er kun produsert i 35 eksemplarer for Europa, og ett av disse er nå tilgjengelig hos 4Sound på Schous Plass.

Lenke til finn.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar